Valgfag Mellemtrin 2018/19

Eleverne på mellemtrinet vælger et valgfag, som er en del af den understøttende undervisning. Faget er 2 lektioner om ugen og vælges for et år ad gangen.

Inden man vælger, skal man have talt med sine forældre om det.

Digital tilmelding: https://goo.gl/forms/XNxM3iRx9tAO2Ous1

____

BEMÆRK. Nuværende 6. årgang skal vælge under "overbygning".

Der skal vælges senest onsdag den 25. april.

Eleven skal være logget på google med thistedskoler mailen for at tilgå tilmeldingsskemaet.

Musik

Der vil være tale om både praktisk udøvelse af musik som fx sammenspil i band, sang og stemmetræning, hørelære og noder og en gennemgang af mange forskellige musikgenrer.
Vil du noget seriøst med din musik – eller har du bare lyst til at dyrke din musikinteresse og samtidig lære endnu mere om emnet – så er dette hold noget for dig.

Boldspil

I valgfaget boldspil er der bolde i alle størrelser og former, så du får prøvet kræfter med flere forskellige typer boldspil. Der vil fx. være fodbold, håndbold, volley, basket, bordtennis og måske andre sjove boldspil.

Kravet er, at du møder op omklædt og med gå-på-mod.

E-sport

Primære spil vil være Counter-Strike: Global offensive og League of Legends.

Undervisningen vil bestå af taktisk træning, kommunikations træning, samarbejde samt udvikling af spilmæssige færdigheder.

Kræver: viden om spillet/spillets formål, basale taktikker og teknikker. Dine forældre skal give tilladelse hvis du er under 11 år.

Madkundskab

I madkundskab vil du komme til at blive bekendt med mange forskellige former for madlavning.

Vi skal både bage, sylte, lave forsøg, lære om bestemte madvarers egenskaber og meget andet.

Så kan du lide at smage og lave mad, så er de helt sikkert et fag for dig.

Rytmisk gymnastik og dans

I dette valgfag skal der danses alt lige fra vals til disco, fra salsa og til house. Vi skal også arbejde med traditionel rytmisk gymnastik.

Vi skal arbejde med takt og puls, hvordan man selv laver koreografi, og vi skal udfordres og udvikle kroppens smidighed, koordination, styrke og kondition.

Der vil måske være mulighed for at komme ud og optræde til en opvisning.

Kunstnerværksted

Kunstnerværkstedet er det virkeligt kreative valgfag, hvor kreativitet, nye ideer og lyst til at realisere ideerne er det vigtigste.

Du lærer at male flotte, eksperimenterende malerier og fremstille spændende collager og skulpturer ud fra dine egne ønsker.

Vi bruger maling, sand, stof, forskellige metaller, snor, ståltråd, lyse og mørke træsorter, sten, ler og meget andet.

Du lærer at modellere spændende, kunstneriske skulpturer, relieffer, fade og krukker i ler, og du får chancen for at lave spændende, unikke smykker.

Har du lyst til at lære at dreje keramik på en professionel sparkeskive, kan du også det. Vi bruger flere slags ler og flotte glasurer. Vi brænder alle unikke, håndlavede ting i en professionel keramikovn ved 1.050 grader. Det er vildt spændende.

Håndarbejde

Har du lyst til at lære syning på symaskine, at brodere, hækle og strikke, eller bare blive dygtigere til det du kan i forvejen, så er det her holdet for dig.

Du skal selv være med til at bestemme lige præcis hvad, du har lyst til at blive god til.

Svømning

Er du vild med vand og elsker du svømning?

Så er valgfaget svømning noget for dig!

Dette valgfag henvender sig til alle, der har lyst til at blive bedre til svømning, både øvede og uøvede svømmere.

Hovedformålet med faget er at give dig mulighed for at opøve eller videreudvikle dine grundlæggende svømmefærdigheder. Herudover vil der også være god tid til leg og konkurrencer i vandet.

Hver undervisningsgang starter med træning af de grundlæggende færdigheder med fokus på at forfine teknikken og opøve udholdenhed. Derudover vil vi lave forskellige vandtilvænnings øvelser og ud over svømmefærdigheder bliver der også mulighed for at arbejde med livredning.

Håndværk

Kan du godt lige at have sløjd? - hvis ja, så skal du vælge håndværk som valgfag!

Der er nogle bestemte ting du skal lave, men du kommer også til at være med til at bestemme, hvad du gerne vil lave. Du har sikkert mange ideer :-) Du skal komme med en ide og tegne den på papir. Så skal du sammen med læreren finde ud af, om det kan lade sig gøre. Vi kommer til at arbejde i træ og metal.

Lyder det som noget for dig?

Skak

Er du næstkommende skakstormester, og følger du op på tradition om Bendt Larsen, tidligere en af de bedste nordiske skakspillere, som er født og opvokset i Thisted, så er det dig vi vil have på vores skak valgfagshold.

Du kommer til at blive udfordret i spillet i valgfagstimerne, og du vil lære om de forskellige faser i et skak spil.

Du vil komme til at spille mod de andre fra holdet, og du kommer til at møde en rigtig skakspiller fra Thisted skakklub, hvor udfordringen vil være at spille simultanskak.