Valgfag Mellemtrin 2017/18

Eleverne på mellemtrinet vælger et valgfag, som er en del af den understøttende undervisning. Faget er 2 lektioner om ugen og vælges for et år ad gangen.

Inden man vælger, skal man have talt med sine forældre om det.

Digital tilmelding er lukket.

____

BEMÆRK. Nuværende 6. årgang skal vælge under "overbygning".

Outdoor

Kan du lide at bevæge dig?

Er du klar på at udfordre dig selv?

Og kan du lide at være i naturen, så er outdoor lige faget for dig. Vi vil i løbet af skoleåret prøve kræfter med og arbejde med teknikker indenfor discipliner som; orienteringsløb, slackline, klatring, mountainbike, rebaktiviteter og meget mere.

Håber at vi ses til et år med sved på panden, tungen lige i munden og masser af vind i håret.

Musik/Multimus
Der vil være tale om både praktisk udøvelse af musik som fx sammenspil i band, sang og stemmetræning, hørelære og noder og en gennemgang af mange forskellige musikgenrer.
Vil du noget seriøst med din musik – eller har du bare lyst til at dyrke din musikinteresse og samtidig lære endnu mere om emnet – så er dette hold noget for dig.

E-sport

Primære spil vil være Counter-Strike: Global offensive og League of Legends.

Undervisningen vil bestå af taktisk træning, kommunikations træning, samarbejde samt udvikling af spilmæssige færdigheder.

Kræver: viden om spillet/spillets formål, basale taktikker og teknikker. Dine forældre skal give tilladelse hvis du er under 11 år.

International for begyndere

Vidste du, at du kan starte på den internationale linje for begyndere allerede på mellemtrinnet?

Som på den internationale linje for overbygningen begynder du her så småt at kvalificere sig til mødet med den globaliserede verden – gennem kendskab til andre kulturer og styrkelse af dine sproglige kompetencer.

På linjen vil du bl.a. stifte bekendtskab med fremmedsprog, som man ikke arbejder med i den daglige undervisning, det kan være fransk, spansk, latin mv. På linjen vil der være et øget fagligt fokus på engelsk og tysk.

Dans/rytmisk gymnastik

I dette valgfag skal der danses alt lige fra vals til disco, fra salsa til house og fra traditionel rytmisk gymnastik til cumbia.

Vi skal arbejde med takt og puls, hvordan man selv laver koreografi, og vi skal udfordres og udvikle kroppens smidighed og koordination.

Skak
40.000 elever spiller allerede skoleskak fordi:

Skoleskak handler om at tænke logisk, strategisk, at planlægge og vent på at andre tænker sig om.

Hvis du har lyst til at være med, er valgfaget skak noget for dig.

Bageri / Madkundskab

I madkundskab vil du komme til at blive bekendt med mange forskellige former for madlavning.

Vi skal både bage, sylte, lave forsøg, lære om bestemte madvarers egenskaber og meget andet.

Så kan du lide at smage og lave mad, så er de helt sikkert et fag for dig.

Junior science

Junior science er et supplerende inspirations- og undervisningsforløb for de mest talentfulde elever i naturvidenskab.

Eleverne kommer til at arbejde med forskellige spændende opgaver/forsøg som vil bringe dem videre i deres forståelse af naturvidenskab.

Håndbold

Gennem basisspil - boldlege og forskellige øvelser skal vi prøve kræfter med elementer fra det færdige håndboldspil og afprøve/arbejde med forskellige håndboldaktiviteter. Træningsindhold:

• Teknik: Kast/gribe, skud, finter – forsvar og angreb

• Taktisk: Løse ”små opgaver” ud fra forskellige situationer

• Skadesforebyggende træning: Er en vigtig del af håndboldtræningen – og vil indgå i alle forløb.

• Spil: Spil til 2 mål – småturneringer m.v.

Nogle få gange vil vi tage til Snedsted og bruge deres flotte ”Beachhåndboldanlæg” og afprøve af Streethåndbold.

Vi vil ligeledes besøge ”Mors Thy Liga herrer” og / eller Elitehåndboldcollege på Mors– se på træning, blive trænet af Ligaspiller og – hvis muligt – få lov til at følge med til en Ligakamp – høre oplæg m.m. Vi vil ligeledes forsøge at etablere et el. flere besøg på Skyum – håndboldlinjen.

Vi har også planer om, et par gange, fx at ”udfordre” tilsvarende årgange på nærliggende skoler med adgang til en 40x20 m. håndboldbane. Måske kan vi også lave en ”håndbolddag” for fx Mellemlandet – Indskolingen – eller?

I valgfagsfagugen vil vi forsøge at afvikle en ”Håndboldcamp” i en nærliggende hal / idrætsefterskole – med masser af håndbold og samvær.

Træningssted: Skolens hal – så der spilles/trænes på ”mindre bane”

Kunstnerværksted

Kunstnerværkstedet er det virkeligt kreative valgfag, hvor kreativitet, nye ideer og lyst til at realisere ideerne er det vigtigste.

Du lærer at male flotte, eksperimenterende malerier og fremstille spændende collager og skulpturer ud fra dine egne ønsker.

Vi bruger maling, sand, stof, forskellige metaller, snor, ståltråd, lyse og mørke træsorter, sten, ler og meget andet.

Du lærer at modellere spændende, kunstneriske skulpturer, relieffer, fade og krukker i ler, og du får chancen for at lave spændende, unikke smykker.

Har du lyst til at lære at dreje keramik på en professionel sparkeskive, kan du også det. Vi bruger flere slags ler og flotte glasurer. Vi brænder alle unikke, håndlavede ting i en professionel keramikovn ved 1.050 grader. Det er vildt spændende.

Håndværk

Kan du godt lige at have sløjd? - hvis ja, så skal du vælge håndværk som valgfag!

Der er nogle bestemte ting du skal lave, men du kommer også til at være med til at bestemme, hvad du gerne vil lave. Du har sikkert mange ideer :-) Du skal komme med en ide og tegne den på papir. Så skal du sammen med læreren finde ud af, om det kan lade sig gøre. Vi kommer til at arbejde i træ og metal.

Lyder det som noget for dig?